Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Uutiskirje: Ota Suomi.fi-valtuudet käyttöösi ePalvelun avulla 

Uutiskirje: Ota Suomi.fi-valtuudet käyttöösi ePalvelun avulla 

Suomi.fi Valtuudet logo

Suomi.fi -valtuudet on maksuton Digi- ja väestötietoviraston tarjoama tukipalvelu henkilön ja yrityksen tai yhteisön puolesta asiointiin.

Mikä on valtuudet?

Valtuutus on joko luonnollinen (esimerkiksi. huoltajuussuhde), rekisteriin perustuva (esimerkiksi nimenkirjoitusoikeus), tai annettu (valtuusasia). Valtuuksien antaminen ja pyytäminen tapahtuvat Suomi.fi -sivustolla. Linkki valtuutukseen löytyy tästä. Vaihtoehtoisesti voit tehdä itse valtuutuksen myös virkailijavaltuuttamispalvelussa. Linkki palveluun löytyy tästä.

Tagnilen edustamassa ePalvelussa valtuustarkistus voidaan sisällyttää julkaistavalle lomakkeelle. ePalveluin omassa Lomake-editorissa on valmiit komponentit ja toiminnot Suomi.fi-valtuudet -palvelun käyttöä varten.

Editorissa määritetään lomakekohtaisesti tarkistettava valtuutus ja asiaan liittyvä ohjeistus. Valtuustarkistus voidaan ehdollistaa lomakkeella esimerkiksi hakijan asemaan: hakeeko itselle vai valtuutetun puolesta tai hakeeko yksityishenkiönä vai yrityksen tai yhteisön puolesta.

Miten valtuutustarkastus toimii?

Valtuustarkistuksen yksityiskohtia voidaan lisäksi määrittää Digi- ja väestötietoviraston (tuttavallisemmin DVV) sääntömoottorissa. Palvelussa voi määrätä esimerkiksi Hyväksytäänkö ulkomaisten yritysten tai yksityishenkilöiden tunnisteet. Vaihtoehtoisesit, sallitaanko asiointi, jos huoltajalla on huollonjakosopimus-/määräys tai lapsella on huostaanotto. Sallitaanko konkurssissa, selvitystilassa tai saneerausmenettelyssä olevan yrityksen puolesta asiointi.

Tarvittaessa ePalvelun tuki osallistuu teknisenä apuna Suomi.fi-valtuudet -palvelun käyttöönottoon.Valtuudet-palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistusta eli Suomi.fi-tunnistus -palvelun käyttöönottoa.

Suomi.fi -valtuudet lisäpalvelun avulla voidaan mahdollistaa myös sähköinen puolesta asiointi. Luotettu henkilö voi olla esimerkiksi omaishoitaja tai lähisukulainen. Lisäksi Suomi.fi valtuuden mahdollistaa myös omien lasten puolesta asioinnin sähköisesti. Rakennustoimialalla rakennuttaja voi antaa urakoitsijalle tai vastaavalle työnjohtajalle valtuudet asioida tietyissä asioissa rakennuttajan puolesta. Tämä mahdollistaa sellaiset käyttötapaukset joissa hakijan lisäksi on myös ja kanssahakija. Eräs käyttökohde on esimerkiksi kiinteistöasioissa kun aviopuolisot omistavat jonkin kiinteistön yhdessä.

Yrityksen puolesta asioinnin sovelluksia

Ohessa muutama esimerkki yrityksen mahdollisista sovelluskohteista:

  • Kesätyöavustukset, yritysavustushakemukset tai de minimis -tuet
  • Kiinteistötoimitukset kun kiinteistön omistajana yritys
  • Ympäristöterveydenhuollon ilmoitukset, hakemukset
  • Maatalouden ilmoitukset, esim. lannanluovutus/-vastaanotto jne.
  • Urakointiin liittyvät sitoumukset ja sopimukset

Yhdistysten puolesta asioinnin sovelluksia

Ohessa muutama esimerkki yhdistyksen mahdollisista sovelluskohteista:

  • Kesätyöseteli tai avustus kesätyöllistämiseen
  • Avustukset kuten hakemus, sitoumus, tai tilitys
  • Liikuntatilojen tai ulkoliikuntatilojen vuokraus ja varaus

Lisätietoa Suomi.fi-valtuudet -palvelusta löydät DVV sivuilta tästä linkistä.

Lue ePalvelu-uutiskirjeemme kerran kuussa!

Uutiskirjeemme on osa ePalvelua. Tulevissa uutiskirjeissä kerromme lisää palvelun ominaisuuksista.

Kysyttävää ePalvelun suomi.fi yhteensopivuudesta?
Laita viestiä osoitteeseen info@tagnile.fi

Katso lisää: www.epalvelu.fi